Wij zijn het Service Centrum voor Nilfisk Nederland

Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis*

Maak samen met Gardena de mooiste tuin!


Een beleving in de tuin

Een beleving in de tuin

Gardena is een onderdeel van Husqvarna. Gardena heeft 4 productgroepen: Waterwereld, Gazononderhoud, Boom- en struikonderhoud en Tuingereedschappen. Gardena heeft op elke gebied innovatieve kwaliteitsproducten.
In de waterwereld hebben wij o.a een groot assortiment waterpompen, vernieuwde slangopbergboxen, tuinslangen, waterkoppelingen en sproeiers. Voor optimaal gazononderhoud hebben wij elektrische- en accu grasmaaiers/kantenmaaieres voor u geselecteerd. Voor de grotere tuinen en een mooi en strak gazon is de Robotmaaier R40 Li een uitstekende oplossing.


Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Weet u ook niet waar de lange tuinslang na gebruik moet blijven? Gardena heeft "de oplossing" voor u! De GARDENA Comfort wandslangenbox 15, 25, 35 roll-up automatic maakt besproeien bijzonder eenvoudig en comfortabel. De slang wordt automatisch opgerold. De praktische slangenbox wordt aan de muur bevestigd en is 180 ° zwenkbaar. De slang kan met weinig inspanning worden uitgetrokken en gestopt met korte tussenpozen van maximaal 50 cm. De kwaliteitsslang van 13 mm (½'') levert een hoge waterdoorstroom en optimale werking van de sproeier. Met een korte ruk aan de slang, wordt de vergrendeling opgeheven en wordt de slang door de roll-up automatisch de box ingetrokken.

Met 1 druk op de knop....
De innovatieve GARDENA Comfort wandslangenbox 35 roll-up automatic Li maakt het oprollen van de slang wel erg makkelijk. Met een druk op de knop rolt de slang automatisch op. Geen vieze handen meer bij het opbergen van de slang. De makkelijk afneembare Li accu kunt u eenvoudig (binnen) opladen. De slangenbox is eenvoudig te monteren met de meegeleverde schroeven en pluggen. Standaard is bij elke slangenbox een set kraankoppelingen meegeleverd zodat deze altijd direct aangesloten kan worden. De aansluitslang is bij alle boxen 2 meter.


Pompen en besproeien

Pompen en besproeien

GARDENA biedt krachtige pompen voor verschillende toepassingen. Voor besproeiing van uw tuin gebruikt u een besproeiingspomp of een dompel-drukopvoerpomp. Deze transporteren water uit natuurlijke of geslagen bronnen, sloten, uit regentonnen of regenwaterreservoirs. Voor het wegpompen van water uit volgelopen kelders of het rondpompen van water in vijvers bent u bij Gardena dompelpompen aan het juiste adres. De vuilwaterpompen kunnen ook eenvoudig vervuild water wegpompen.

Dompelpomp
Gardena dompelpompen hebben en opvoerhoogte van gemiddeld 10 meter. Het aansluitsnoer is ook 10 meter. Een dompelpomp is altijd voorzien van een vlotterschakelaar, die ervoor zorgt dat de pomp in/uit schakelt als het juiste waterniveau wordt gehaald. De slangaansluiting is vanaf 13 mm t/m 38 mm dankzij de universele aansluiting. Een dompelpomp heeft een waaier die hard rond gaat draaien. Zodra de pomp ingeschakeld wordt zal het water aangezogen worden aan de onderzijde van de pomp en weggeblazen worden aan de perszijde. Afhankelijk van het type kan er vervuild water met vuilkorrels tot 5 mm mee verpompt worden.

Besproeiingspomp
Gardena besproeiingspompen zijn door het grote zuigvermogen en de hoge druk van de pomp ideaal voor besproeiing, drukverhoging of het over- of verpompen van kraan-, regen- of chloorwater voor zwembaden. De pomp dient eerst gevuld te worden met water want ze zijn niet zelfaanzuigend. Een speciale aanzuigslang met terugslagklep zorgt ervoor dat de pomp direct opgestart kan worden nadat de slang gevuld is met water. Sommige pompen worden compleet met aanzuigslang, tuinslang met sproeiset geleverd. De pompen werken op 230 Volt.


Tijd om het gras te maaien of te laten maaien

Tijd om het gras te maaien of te laten maaien

U herkent het vast wel! Als het regent, tijdens vakantie, bij bezoek, als u moe bent of geen zin heeft? Genoeg reden om te verzinnen om het gras te laten maaien.
Gardena heeft Robot grasmaaiers die maait wanneer u zelf niet kunt. Het tijdstip dat de Robotmaaier gaat maaien bepaalt u door hem eenvoudig te programmeren. Een robotgrasmaaier maakt van uw gazon een gezond en mooi grasveld.

De werking
De grasmaaier heeft een laadstation die ergens aan de rand van het gazon geplaatst wordt. Rondom het grasveld wordt een elektrische draad gelegd welke met meegeleverde kunststof pinnen vast gezet worden in de grond. De twee uiteinde worden aangesloten op het laadstation. Ligt er een bloemenperk in het gazon dan wordt de draad daar ook om heen gelegd. De draad is na ongeveer 4 weken onder het gras gegroeid en is niet meer zichtbaar. Het laadstation word op een meegeleverde oplader aangesloten. Als de robotmaaier opgeladen is en gestart wordt (handmatig of door het programma) gaat deze willekeurig over het gras rijden met de maaimessen aan. Hij stopt ca 10 cm voor de draad. Staat er bijvoorbeeld een trampoline of speeltoestel op het grasveld en hij bots daar tegen aan dan keert hij vanzelf om en maait verder. Is de accu bijna leeg dan gaat hij zichzelf automatisch opladen in het laadstation. Dit herhaalt zich totdat de maaier zijn programma heeft doorlopen of handmatig uitgezet wordt. De kleine stukjes gras blijven achter en is weer voeding voor het gras. De mesjes hoeven pas vervangen te worden als de topjes van het gras na het maaien een licht bruin/grijze tint krijgen.


VVS Bedrijven BV © 1994 - 2016