Wij zijn het Service Centrum voor Nilfisk Nederland

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

Op zoek naar een vloerreinigingsmachine? VVS-Online.nl geeft uitleg


Vloerreiniging.

Vloerreiniging.

Een schone vloer is het eerste visitekaartje voor elk bedrijf. Vloeren zijn een verzamelplaats van vuil en stof. Het schoonhouden is eenvoudig met de juiste apparatuur en reinigingsmiddel.
Er zijn een aantal manieren om een vloer te onderhouden. Bij vloeronderhoud hebben we het over vloeren welke met water behandeld kunnen worden zoals steensoorten, gietvloeren, gladde beton en natuursteen.

Er zijn diverse methode met hun voor- en nadelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Vegen

Vegen

De meest eenvoudige manier om schoon te maken in een magazijn, werkplaats of klaslokaal is om snel even te vegen. Vegen heeft als voordeel dat je in een beperkte ruimte snel klaar bent om de grove delen bij elkaar te vegen en op te ruimen. Het nadeel is dat de fijne stofdeeltjes gaan dwarrelen en dat deze elders in de ruimte weer neerslaan. In kleine ruimte is dan een stofzuiger een beter alternatief. In een grote ruimte kost het veel tijd om te gaan stofzuigen. In grote ruimtes zoals magazijnen is een veegmachine de juiste oplossing. Een veegmachine kan zowel bediend worden door deze voort te duwen. Er draait een axiale borstel welke de vuildeeltjes in een bak gooit. Er zijn ook grotere veegmachines die door een elektromotor op een accu werken. Deze zijn er in achterloop en zitmachines. Alle veegmachines hebben aan de voorzijde 1 of 2 borstels welke tegen de kant aan lopen en het vuil wat aan de kant ligt voor de axiale borstel gooit. Zo blijft er ook daar geen vuil achter.


Dweilen

Dweilen

In klein ruimtes is dweilen een snelle manier om een vloer schoon te maken. Althans men denkt vaak dat het goed schoon is. Maar met dweilen moet het water en het reinigingsmiddel vaak ververst worden omdat je anders het vuile water verdeeld over de vloer. Je ziet het niet maar de vloer gaat met dweilen niet geheel schoon. Dit komt doordat de dweil maar een beetje vochtig is en je niet echt aan het schrobben bent. Gelukkig blijft het vuil wat op de vloer ligt wel grotendeels aan de dweil hangen welke weer uitgespoeld wordt in het sopwater. Een schrobmachine is een uitstekende vervanger voor dweilen.


Boenen en schrobben

Boenen en schrobben

Boenen en schrobben betekent schoonmaken en laten glimmen. Hier is meer voor nodig dan alleen een dweil. Boenen kan je met een borstel op een steel doen maar voor intensievere reiniging gebruik je een machine. Op een machine kan je ook een borstel of een pad plaatsen. Deze draait dan met een bepaalde snelheid rond en kan er water met een schoonmaakmiddel aan de borstel of pad toegevoegd worden. Afhankelijk van de vervuiling en de samenstelling van de vloer wordt er een borstel of pad gebruikt. Beide zijn weer in bepaalde samenstellingen te verkrijgen.
Machinaal boenen doe je met een eenschijfschrobmachine. Dit is een relatief eenvoudig apparaat. Er zit een elektromotor op die met een snoer in het stopcontact gaat. De motor met de constructie weegt minimaal circa 35 kg om voldoende druk op de borstel of pad te krijgen. De steel kan altijd in iedere gewenste stand gezet worden. De draairichting is altijd rechtsom. Zodra je het apparaat iets oplicht komt de machine op de voorkant van de borstel en dan zal de machine naar rechts bewegen. Druk je wat op de machine dan zal de machine naar links gaan. Zo kan je op elke gewenste plaats komen.


Schrobben en opzuigen

Schrobben en opzuigen

Om een vloer goed schoon te krijgen kunt u schrobben met de eenschijfmachine. Het (vuile) water wat blijft liggen moet opgezogen worden met een waterzuiger. Een combinatiemachine is in vele toepassingen de beste optie.
Een schrobzuigmachine kan schrobben en tegelijkertijd het vuile water direct weer opzuigen. Er zit altijd een schoon watertank op deze machine. Hier gaat ook het reinigingsmiddel in. De tweede tank is de vuilwatertank. Hier komt het opgezogen water in terecht. Er zijn 2 verschillende borstels; een platte borstel en een axiale borstel (ook wel walsborstel genoemd). De platte borstel of eventueel een pad worden op gladde vloeren gebruikt. Afhankelijk van de vervuiling wordt er een borstel of een pad gebruikt. Een axiale borstel wordt op open vloeren of ongelijke vloeren gebruikt. Bijvoorbeeld een open grind gietvloer. De borstel en de Pads zijn op een eenvoudig manier te verwisselen.


Drogen

Drogen

Bij dweilen, boen, schrobben is de vloer altijd nat geworden. Op werkplekken en openbare ruimtes waar mensen zijn moet de schoongemaakte vloer zo snel mogelijk weer droog zijn. Dit voorkomt uitglijden en onveilige situaties. In de zomer is het drogen vaak niet z'n probleem. Binnen of in de winter droogt een vloer minder snel. Dit kan lastig zijn als er gewerkt moet worden. Om een vloer snel droog te krijgen zijn er speciale luchtverplaatsers. Een luchtverplaatser kan een enorme hoeveelheid lucht verplaatsen waardoor een vloer in een paar minuten geheel droog is. De lucht wordt aan de zijkant door een grote ventilator aangezogen en aan de voorzijde weer uitgeblazen. Vaak zijn de ventilatoren in 2 of 3 standen regelbaar, waardoor deze inzetbaar is op elke ruimte.


Reinigingsmiddelen

Er wordt niet ingegaan op de reinigingsmiddelen omdat dit per vloer verschillend is. Een reinigingsmiddel speelt een zeer belangrijke rol voor het reinigen van vloeren. Wij helpen u graag verder voor een persoonlijk advies.VVS Bedrijven BV © 1994 - 2017


Beoordeel ons

Shop veilig bij ons

EMOTA European Trustmark for e-Commerce
Onze vermelding op www.keurmerk.info