Van 18 juli t/m 22 augustus zijn wij geopend van 10.00-14.30 uur.

Wij zijn het Service Centrum voor Nilfisk Nederland

Op werkdagen voor 14:30 besteld, morgen in huis*

Op zoek naar een hogedrukreiniger? VVS-Online.nl geeft uitleg


Alles wat u moet weten voordat u een hogedrukreiniger kiest

Alles wat u moet weten voordat u een hogedrukreiniger kiest

De keuze. Om een juiste keuze te maken leggen wij u graag uit hoe een hogedrukreiniger werkt, van welke materialen is deze gemaakt, en welk type is geschikt voor welke toepassing.

De werking. Een hogedrukreiniger bestaat uit een elektromotor, een pomp en een hogedrukslang met spuitpistool en een lans met een spuitmond. Er zijn 2 soorten elektromotoren namelijk een universeelmotor (koolborstel) en een inductiemotor. Een hogedrukpomp bestaat uit een olie-gedeelte en een water-gedeelte. In het oliegedeelte zit een kantelschijf met een axiaallager. Op dit lager bewegen 3 plunjers onder een hoek van 120 graden. De plunjers worden in het oliegedeelte afgedicht door een oliekeerring. De plunjers steken door de keerring heen en komen dan in de cilinderkop (pomp) van het watergedeelte. Een plunjer wordt afgedicht door een waterkeerring. Deze pomp heeft 3 inlaatkleppen, 3 hogedrukkleppen, een start/stop systeem en daartussen zitten diverse afdichtingen. Op de wateraansluiting komt het water binnen. Op de uitgang van de pomp wordt de hogedrukslang aangesloten met de spuittoebehoren. De elektromotor draait rond en daardoor gaan de drie plunjers heen en weer op de kantelschijf. Deze zorgt ervoor dat er water aangezogen en weer geperst wordt door een inlaatklep en een hogedrukklep. Door het kleine gaatje in de spuitmond ontstaat er een hoge druk. Als het spuitpistool losgelaten wordt zorgt de start/stop schakelaar (bypass) ervoor dat de motor stopt. Afhankelijk van het type kan de pomp meer/minder water verpompen en een bepaalde druk opbouwen. Nilfisk hogedrukreinigers hebben altijd een metalen pomp.

Water. Wij raden aan om alle hogedrukreinigers op leidingwater aan te sluiten. Bij het gebruik van oppervlaktewater of bronwater is het zeer om aan te bevelen om het water te filteren door een waterfilter. Zand en vuil kan een hogedrukpomp ernstig beschadigen.
Er kan ook vuil/verontreinigingen in de tuinslang zitten. Spoel deze altijd goed door voordat deze aangesloten wordt op een hogedrukreiniger. Bij een warmwaterhogedrukreiniger is een kleine voorraadtank met een vlotter geplaatst in de machine. De pomp zuigt daaruit het verse water. Dit is een verplichting voor alle leveranciers. Dit is gedaan voor als er iets mis zou gaan met de verwarmingsketel en er geen brandstof in het waterleidingnet zou kunnen terugspoelen.

Druk en wateropbrengst. De druk en de hoeveelheid water die de hogedrukreiniger kan verpompen bepaald de effectiviteit van de reiniging. Dit heet de reinigingsimpact. Hoe hoger de druk en hoe meer water er verpompt wordt hoe hoger de reinigingsimpact is. De aangegeven hoeveelheid water die een hogedrukreiniger verpompt bij hoge druk is altijd de laagste aangegeven waarde. Bijvoorbeeld Qmax/Qmin 500/420 betekent als er geen spuitmond op de hogedrukreiniger aangesloten is dat hij dan 500 l/uur verpompt. Is er wel een spuitmond aangesloten dan verpompt hij maximaal 420 l/uur. Een hogedrukreiniger van 130 Bar met 450 liter water maakt beter schoon dan een hogedrukreiniger van 130 bar met 400 liter water per uur.


Vuilfrees of Tornado spuitmond? De Tornado spuitmond is een brede spuitmond welke goed toegepast kan worden op lakwerk zoals o.a auto, boot en caravan en schuttingen. De vuilfrees is geschikt voor steenachtige ondergrond. Nooit voor lakwerk. De vuilfrees (hier ligt een los kogeltje in) zorgt ervoor dat de waterdruppels met een draaiende beweging hard tegen het oppervlakte worden geslingerd om zo nog dieper te kunnen reinigen.

Warm of koud water. Een consumenten hogedrukreiniger mag aangesloten worden op warm- en koud waterkraan tot maximaal 40 graden aanvoertemperatuur. Wij raden af om een consumenten machine langdurig op warm water te gebruiken! Er wordt speciaal vet gebruikt wat er makkelijker afspoelt bij het gebruik met warm water, waardoor de machine eerder storing gevoelig wordt.

Hogedrukslang. Iedere hogedrukreiniger heeft een hogedrukslang. Deze zijn van kunststof of van zeer soepel rubber met staalinleg. Bij de consumenten hogedrukreinigers zijn alle hogedrukslangen van kunststof behalve de machines met 10 en 15 meter hogedrukslang. Deze zijn net als bij de professionele hogedrukreinigers altijd van rubber met staalinleg.

WAP, KEW, ALTO of Nilfisk. Voor 1999 waren WAP en KEW zelfstandige bedrijven voor o.a hogedrukreinigers. Zij zijn in 1999 gefuseerd onder de naam ALTO. In 2003 is ALTO overgenomen door Nilfisk Nederland. Een beursgenoteerd bedrijf met als kernactiviteit reinigingstechnieken.

Service Centrum Nilfisk Nederland. VVS is het service centrum voor Nilfisk Nederland. Wij verzorgen alle (garantie) reparaties en zijn official Nilfisk dealer.


Deense kwaliteits hogedrukreinigers!

Deense kwaliteits hogedrukreinigers!

De types. Nilfisk consumenten lijn heeft vier series hogedrukreinigers, Compact (C), Dynamic (D), Excellent (E) en Pro (P) serie. Deze series zijn allemaal bedoeld voor consumenten gebruik.
Een richtlijn voor het juiste type is afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik.

De Motor. Bij elektrische hogedrukreinigers zorgt een elektromotor voor de aandrijving van de pomp. Er zijn 2 verschillende soorten elektromotoren. Een universeelmotor, ook wel koolborstelmotor genoemd, en een inductiemotor.
Een universeelmotor wordt bij de Compact serie gebruikt tot en met de C 125.3-8 serie. Vanaf de C 130 serie wordt een inductiemotor toegepast. Ook bij alle professionele 400 Volt hogedrukreinigers wordt een inductiemotor gebruikt.
Deze motoren maken minder geluid en zijn nagenoeg niet aan slijtage onderhevig.

De Pomp. Alle Nilfisk hogedrukreinigers hebben een metalen pomp met een luchtgekoelde motor. De pomp van de Compact serie is gemaakt van gegoten aluminium. De Excellent serie heeft een speciaal gecoate aluminium pomp en bij de Pro serie is het pomphuis gecoat aluminium. De cilinderkop is van messing. Alle pompen zijn betrouwbaar en solide uitgevoerd.

Opbouw type. De opbouw van elke hogedrukreiniger is als volgt. De eerste letter bepaalt het type, de eerste cijfers de druk, na de druk komt de versie, het getal na het streepje is de lengte van de hogedrukslang. De X-TRA is bij de Compact serie dat de hogedrukreiniger voorzien is van wielen.
Bij de Excellent en de Premium serie staat de X-TRA voor een geïntegreerd (standaard aangesloten) hogedrukslang op het oprolbare haspel.
Voorbeeld: E 160.1-10 H X-TRA is Excellent 160 Bar, type 1, 10 meter hogedrukslang op een haspel. De H staat voor versterkte rubberen hogedrukslang.
De Nilfisk hogedrukreinigers worden standaard zeer compleet geleverd maar de hogedrukreinigers worden ook als een pakket met accessoires geleverd. Hieronder worden de extensies uitgelegd.
P : Patiocleaner
A : Autowasborstel (Roterend of platte afhankelijk van type)
D : Rioolslang 8 of 15 meter
PC: PC compact
Car: Autowasborstel, chassissproeier en autosproeier
Auto: Wasborstel

Wat is standaard meegeleverd. Ieder Nilfisk consumenten hogedrukreiniger wordt geleverd met een Hogedrukslang, Spuitpistool, Spuitlans, Tornado spuitmond, Vuilfrees en instructieboekje met DVD en standaard 5 jaar garantie op de motor pompunit bij de juiste toepassing.
Er worden 3 soorten spuitpistolen en lansen gebruikt op de verschillende types. Het toegepaste product wordt vermeld bij de hogedrukreiniger. Er zijn de volgende uitvoeringen:
G2 standaard geleverd op de meeste compact series
G3 standaard geleverd vanaf de C 125.3 serie
G4 standaard geleverd op de Excellent serie. Deze is hetzelfde als de G3 maar dan met een softgrip handgreep.
G5 standaard geleverd vanaf de E 145.2 serie en op de P serie
Powergrip wordt alleen geleverd op de modellen met de extensie PG

Afhankelijk van het type worden er accessoires meegeleverd, zoals bijvoorbeeld een PAD (Patiocleaner Plus, Autowasborstel en Rioolreinigingsslang)

Op de professionele (warmwater) hogedrukreinigers wordt een Ergo 2000 spuitpistool en RVS lans(en) geleverd. De consumenten en professionele toebehoren en accessoires kunnen onderling niet uitgewisseld worden. Deze passen niet.

De toepassing. Een Compact hogedrukreiniger is bedoeld voor kleine reinigingstaken rondom het huis.
Een Dynamic hogedrukreiniger voor middelgrote klussen.
De Excellent serie voor frequent gebruik rondom het huis en bijvoorbeeld voor de auto, boot en caravan.
De Pro serie voor o.a frequent gebruik bij grote klussen met veel straatwerk.
De juiste hogedrukreiniger op de juiste plaats. De richtlijn die wij geven is gebaseerd op het aantal M2 te reinigen oppervlakte per jaar.
Compact serie tot 75 M2
Core 125-140 serie tot 100 M2
Core 150 serie tot 125 M2
Dynamic serie tot 125 M2
Excellent serie tot 175 M2
Premium serie tot 500 M2
Boven 500 M2 neem contact met ons op voor een deskundig advies voor een professionele hogedrukreiniger.

Nilfisk staat voor kwaliteit, compleetheid en veelzijdigheid.


Nilfisk accessoires voor een veelzijdige toepassing.

Nilfisk accessoires voor een veelzijdige toepassing.

Voor alle Nilfisk hogedrukreinigers hebben wij een groot aanbod aan accessoires en onderdelen. De Nilfisk hogedrukreinigers worden al compleet geleverd maar met de handige hulpstukken werken ze nog makkelijker.

Nilfisk accessoires. Dit zijn handige extra's voor meer reinigingstoepassingen. Een accessoire is o.a een rioolreinigingsslang voor het snel ontstoppen van uw afvoer, Patiocleaner Plus zodat niet al het zand uit het straatwerk weg is, hogedruk verlengslangen voor een groter spuitbereik , autowas borstels voor het snel en efficiënt schoonmaken van de auto en veel meer.
De accessoires zijn bijna allemaal toepasbaar op alle Nilfisk hogedrukreinigers. Bij uitzondering staat dit aangegeven bij het product. Klik op Nilfisk Accessoires om direct naar de accessoires te gaan.

Nilfisk Onderdelen. Bij de onderdelen vindt u de standaard toebehoren die bij elke hogedrukreiniger geleverd worden maar ook de onderdelen die in pomp gebruikt worden. Onderdelen zijn o.a hogedrukslangen, spuitpistolen, lansen, vuilfrezen, tornadonozzels, adaptors, kleppen, keringen, bypass, o-ringen voor hogedrukslangen en veel meer.
Bij iedere omschrijving staat waar het artikel standaard meegeleverd wordt vanuit de fabriek. Klik op de link Nilfisk Onderdelen om direct naar de te gaan.


Als goed niet goed genoeg is.

Als goed niet goed genoeg is.

De Professionele Nilfisk koudwater hogedrukreinger.
De Poseidon is een koudwater hogedrukreiniger. De hogedrukpompen zijn van messing. De hogedrukslangen van rubber met staalinleg, afhankelijk van het type 10 of 15 meter. Het spuitpistool is het Ergo 2000, makkelijk te bedienen en ligt goed in de hand voor langdurig gebruik. De lans is altijd van RVS.
Vanaf de Poseidon 4.28 heeft de iedere hogedrukreinigermotor 1450 toeren, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn en de opstartstoom bij 230 Volt laag is. De MC X-TRA modellen hebben een oprolbare hogedrukslang en wordt standaard geleverd met een tornado lans en vuilfrees. De machines zijn in 230 Volt en 400 Volt verkrijgbaar.

De Professionele Nilfisk warmwater hogedrukreinger.
De MH serie is de warmtehogedrukreiniger met elektromotor en diesel gestookte verwarming. De neptune (FA) Flow Activate heeft een hoog rendementsbrander en is zuinig in gebruik. De Flow Activated besturing draagt bij aan lagere gebruikskosten door de langzaam draaiende 1450 TPM motor: laag geluidsniveau en minder slijtage. FA modellen hebben een losse 10 meter hogedrukslang en FAX modellen hebben een slanghaspel en een hogedrukslang van 15 m.

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een goed advies.

VVS Bedrijven BV © 1994 - 2022


Beoordeel ons

Shop veilig bij ons

EMOTA European Trustmark for e-Commerce
Onze vermelding op www.keurmerk.info