Wij zijn het Service Centrum voor Nilfisk Nederland

Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis*

Op zoek naar een stoomreiniger? VVS-Online geeft uitleg


Stoom maakt schoon

Stoom maakt schoon

Het is belangrijk voordat een stoomreiniger aangeschaft wordt om even stil te staan wat u er mee wilt gaan doen en hoe u hem wilt gaan gebruiken.
Robby is de specialist op gebied van stoomreinigers. De stoomreinigers hebben een hoge kwaliteits boiler met hoge druk en hoge temperatuur. De vloermond is voorzien van speciale doeken waardoor de stoom uitstekend in aanraking komt met de vloer om zo nog beter te reinigen.

De werking. Een stoomreiniger is eigenlijk een soort fluitketel met een aantal beveiligingen.
Een stoomreiniger werkt als volgt; de boiler die verwarmd wordt door een elektrisch verwarmingselement zorgt dat het water in de boiler gaat koken. De boiler mag nooit helemaal gevuld worden anders is er geen ruimte om de stoom te laten ontstaan. De stoomdruk is circa 4-5 Bar. het verwarmingselement wordt automatisch uitgeschakeld als de druk bereikt is en gaat weer aan als de druk daalt. Op de boiler zit een veiligheidsdop, deze kan een bepaalde druk hebben. Wordt de druk te hoog en de beveiliging werkt niet dan zal de dop altijd openen. Er zijn ook continue stoomreinigers, deze hebben geen veiligheidsdop, maar dan zit er een pompje tussen de boiler en het waterreservoir. Op de boiler zit een magneetventiel. Dit is een elektrisch kraantje (open of dicht) welke door bediening van de handgreep open gaat. De stoom die dan uit de boiler komt gaat via het magneetventiel naar de stoomslang. Op de meeste stoomreinigers zit nog een regelknop om de natheid van de stoom te kunnen regelen.
De gebruiksduur is afhankelijk van de inhoud van de boiler en het vermogen van het verwarmingselement. Bij het navullen moet de boiler altijd flink afgekoeld zijn anders kan de dop niet van de machine. Dit is een veiligheid. Zodra de machine afgekoeld is kan er bijgevuld worden. Bij een continu stoomreiniger is het waterreservoir gescheiden van de boiler en kan er onbeperkt gestoomd worden.

Wat kan ik verwachten?
Alle Robby stoomreinigers worden geleverd met een stoomslang van 2 meter, 2 aluminium stoombuizen, een speciale vloermond, hoekborstel, Microvezeldoek, en vulpot.

De toepassingen.
Wordt een stoomreiniger gebruikt voor een paar kleine schoonmaakklusjes in huis dan hoeft de boiler-capaciteit niet zo groot te zijn. Met de Robby 7000 instapmodel kunt u al een uur achtereen (schoon) stomen zonder bij te vullen.

Wilt u de vloer, de badkamer en de keuken achtereen gaan schoonmaken dan is de continue stoomreiniger Robby 3000 de juiste oplossing. U kunt deze bijvullen zonder dat het apparaat eerst afgekoeld moet zijn.

Voor de vloer, badkamer, keuken en een extra strijkoptie is de Robby stoomreiniger 1500, 2000 of 3000 de juiste keus. Afhankelijk van het type kan er 1,5 tot 3 uur achtereen mee gestoomd worden. De uitvoering is een RVS behuizing. De traploze stoomregeling is makkelijk in te stellen. Optioneel is het stoomstrijkijzer. Het stoomstrijkijzer geeft een constante stoom af waardoor strijken veel makkelijker en sneller gaat. Met een Robby stoomreiniger gecombineerd met een Robby stoomstrijkijzer wordt strijken zelfs makkelijk en nog leuker ook.


Window Vac

Window Vac

De Karcher window vac is een kleine waterstofzuiger. Om streeploos de ramen te zemen is dit de ideale hulp in huis. De window vac wordt geleverd met een spuitflacon en een microvezeldoek erop vast. Door eerst de microvezeldoek nat te maken zeemt hij beter. De opgeloste vloeistof wordt op de ruit geneveld. Daarna wordt de ruit met de microvezeldoek gewassen. Nadat de ruit is gewassen kan worden begonnen om met de Window vac de ruit streeploos droog te zuigen. De Litium acuu zorgt voor een lange levensduur. De ruitenvloeistof is het reinigingsmiddel voor een schone en heldere ruit. De Window Vac maakt ramen zemen weer leuk.


VVS Bedrijven BV © 1994 - 2016