Wij zijn het Service Centrum voor Nilfisk Nederland

Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis*

Op zoek naar een compressor, haspel of reinigingsmiddel? VVS-Online geeft uitleg


Compressor.

Compressor.

De werking van een compressor. Een compressor is een apparaat dat lucht aanzuigt en samenperst in een tank. Een compressor wordt aangedreven door een elektromotor. Door de compressor te laten pompen zal de druk toenemen in de tank. Hierdoor ontstaat er een hoge druk in de tank. De samengeperste lucht in de tank is meestal 8 bar maar kan ook veel hoger zijn. Dit is afhankelijk van welke systeem er gebruikt wordt. De ketel is de luchtbuffer. Op de ketel is een drukschakelaar geplaatst die ervoor zorgt dat de compressor afslaat als de maximale druk is bereikt. Als er een afname van lucht is en de druk zakt zal de drukschakelaar de elektromotor in werking stellen zodat de compressor weer lucht kan maken. Na de drukschakelaar zit meestal een instelbare drukregelaar. Hier kan de uitgaande druk mee ingesteld worden. Op de drukregelaar wordt de persluchtslang aangesloten. Op het uiteinde van de persluchtslang kunnen de verschillende luchtgereedschappen aangesloten worden.

Capaciteit Compressor. De capaciteit van een compressor is belangrijk voor wat er mee gedaan kan worden. Het luchtgereedschap bepaalt de druk en de hoeveelheid lucht die nodig is. Het is daarom belangrijk dat u eerst nadenkt over wat u met de compressor gaat doen. U wilt namelijk continu doorwerken en dan moet de hoeveelheid lucht die verbruikt wordt lager zijn als dat de compressor kan maken.

De pomp. Er zijn meerde manieren om lucht samen te persen met een compressor. In onze webshop hebben wij de 1 en de 2 cilinder zuigercompressor. Deze kunnen direct aangedreven worden door de elektromotor en de compressor door een as aan elkaar te verbinden. Bij de twee cilinderzuiger compressoren wordt de compressor aangedreven door een V-snaar. Deze motor is doorgaans stiller en heeft een hogere capaciteit.

Airmec. Wij verkopen het merkt Airmec. Deze zijn voor thuis en voor professioneel gebruik.


VVS Bedrijven BV © 1994 - 2016